Klustersysteminformation
Systeminformationspanelen ger dig tillgång till ytterligare inställningar, samt information om din kluster, serverfarm och klientversioner.
Klusterinformation
I klusterinformationspanelen kan du se "Produktnamn" där du kan ändra varumärket för din kluster. Området "Tilldelat licensantal" visar licensinformation, inklusive licensutgåva, antal användare, kluster-ID och Triofox serverversion. Här kan du uppgradera din miljö till en högre utgåva genom att klicka på kundvagnen bredvid din utgåva. Du kan också se och kopiera kluster-ID.
Serverfarm
I Serverfarmen kan du ställa in din externa DNS, konfigurera inställningarna för e-posttjänsten, få databasinformation och se antalet arbetsnoder.
E-posttjänst
I Triofox-lösningen finns det många tillfällen där användaren behöver kontaktas via e-post. E-posttjänsten används för att ställa in SMTP-e-posttjänsten för att skicka e-postmeddelanden.
Som standard fungerar den direkt ur lådan med den förvalda e-posttjänsten med klusterserverns kundsupport e-postadress som avsändare.
Det rekommenderas att ställa in SMTP-tjänsten för att använda din egen SMTP-tjänst för att skicka e-post.
Om din SMTP-tjänst inte kräver autentisering kan du ange en fiktiv e-post i fältet Autentisera användare.
Antal arbetsnoder
Klusterserverfarmen har två typer av noder. En är "Arbetsnod", och den andra är "Webbnoder".
Klusterarbetsnoder
Denna typ av nod innehåller tjänster som webbläsarbaserad filhanterare, lagringstjänstanslutningar, etc. Ytterligare noder kan läggas till när belastningen ökar. Eftersom cacheinformation finns på varje nod, har användarna en affinitet för en enda nod när den tilldelas. Om lastbalanseraren distribuerar användare jämnt över alla arbetsnoder, kan cacheinformationen finnas på alla arbetsnoder.
Inställningar för arbetsnod
Det finns några inställningar som gäller för alla arbetsnoder. Efter att ha klickat på ikonen "Inställningar" visas panelen "Avancerade inställningar".
Tvinga alltid SSL vid inloggning
I en produktionsmiljö behöver du nästan 100% av tiden aktivera alternativet "Tvinga alltid SSL vid inloggning". Om detta alternativ är markerat och Triofox upptäcker att den inkommande anslutningen är HTTP, kommer den att göra en omdirigering till HTTPS. Om du aktiverar SSL måste du först ställa in ett SSL-certifikat.
Men om du har SSL-avlastning, så att SSL avlastas till en hårdvaruenhet, och efter det är den inkommande anslutningen HTTP mellan hårdvaruenheten och Triofox. I detta SSL-avlastningsfall kommer du INTE att markera "Tvinga alltid SSL vid inloggning" eftersom det kommer att skapa en oändlig omdirigeringsslinga eftersom den inkommande anslutningen alltid är HTTP såvitt Triofox-servern är berörd.
Tvinga alltid SSL för infödda klienter
I en produktionsmiljö behöver du nästan 100% av tiden aktivera alternativet "Tvinga alltid SSL för infödda klienter".
Särskilt i fallet med SSL-avlastning MÅSTE du markera "Tvinga alltid SSL för infödda klienter". Annars kan Triofox-servern tro att den inkommande anslutningen är HTTP, så den kommer att fortsätta uppmuntra de infödda klienterna (som Windows-klienter) att använda HTTP istället för HTTPS.
Obs
På iOS-enheter kan Application Transport Security vara påtvingat av operativsystemet, och HTTPS måste användas för att en iOS-applikation ska kunna ansluta till klusterservern.
Inaktivera lastbalans för arbetsnod
Om du har din egen lastbalanserare kommer du att inaktivera lastbalansering för arbetsnod. Klusterservern har inbyggd lastbalansering med nodaffinitet som kan göras på en per-användare basis. Om du har din egen lastbalanserare kan du ha sessionsaffinitet eller bara round-robin, båda är bra.
Obs
Hur lägger man till en arbetsnod?Installera helt enkelt Klusterservern under installationen och peka Klusterservern till samma databas. När installationen av Klusterserverns arbetsnod är klar, starta om. Webbportalsidan visas och uppmanar dig att lägga till arbetsnoden i serverfarmen.
Varning
Vad händer om du har ändrat värdnamnet för Klusterservern?I Windows Server 2012 och nyare servrar OS är en server som nyligen har tillhandahållits vanligtvis namngiven liknande i värdnamnsformatet (WIN-ABCDEFG). Ibland är det önskvärt att ändra namnet i Kontrollpanelen -> System. Om Klusterservern redan är installerad kommer namnändringen att göra att Klusterservern lägger till sig själv igen med det nya namnet. Så nästa gång du besöker http://localhost på Klusterservern efter att servern har bytt namn kommer du att se att arbetsnodsektionen innehåller både noden med det gamla namnet (som inte längre existerar) och noden med det nya namnet (som är aktuellt och bra). I detta fall behöver du bara ta bort arbetsnoden med det gamla namnet.
Egenskaper för Arbetsnod
Du kan behöva ändra egenskaperna för arbetsnoden när du ställer in SSL och DNS-namnet för klustret.
Nodnamn
Nodnamnet måste matcha värdnamnet för arbetsnoden. Om du byter namn på Windows värdnamnet (NETBIOS-namn) för en arbetsnod efter att ha installerat Klusterservern kan det hända att Klusterservern visar en webbsida efter omstart och frågar dig att lägga till den nya arbetsnoden. I detta fall kan du lägga till den nya arbetsnoden och sedan radera den gamla arbetsnoden.
Extern URL
Extern URL måste matcha arbetsnodens externa URL. I en produktionsmiljö är detta vanligtvis i formatet https:// och innehåller DNS-namnet på noden.
Den externa URL:en är en viktig egenskap för e-postmallar. Efter att installationen av Klusterservern är klar visar instrumentpanelen varningsmeddelandet "Extern DNS har inte konfigurerats för denna arbetsnod. Viss funktionalitet kanske inte fungerar korrekt. Konfigurera nu".
I det ögonblick som du har slutgiltigt bestämt den externa DNS-namnet för Klusterservern måste du komma hit och konfigurera egenskapen för den externa URL:en för Klusterservern.
Intern URL
Den interna URL:en är nodens interna URL, vanligtvis i formatet http://local-ip-address. I senare byggen av Klusterservern är denna egenskap dold och behöver inte ställas in längre.
Inaktivera hanteringsfunktionalitet
Du kan skapa en intern arbetsnod (som inte har en extern URL) och endast tillåta hanteringsfunktionalitet på denna arbetsnod. Detta är en säkerhetsfunktion.
Redigera Inställning för Molnövervakning
Aktivera Lagringsskanning
Aktiverar eller inaktiverar lagringsskanning på arbetsnoden. Det finns en Molnövervakningstjänst på Arbetsnoden. Tjänsten utför bakgrundsövervakning och skannar lagringen då och då för att korrigera kvotberäkning och utföra andra underhållsuppgifter.
Skanning Startar Timme
Normalt ställer du in starttiden för skanningen någon gång tidigt på morgonen, runt kl 1.
Skanning Slut Timme
Vanligtvis ställer du in sluttiden för skanningen till någon gång på morgonen, som kl 8, innan alla kommer till jobbet. Tanken är att använda den lediga tiden (när folk inte är på jobbet) för skanning.
Skanna Användarlagring Varje (n) Dag
Vanligtvis kan du ställa in detta till varje vecka eller varannan vecka. Så ett nummer mellan 7 och 15 är lämpligt.
Aktivera Ändringsövervakning
Om du aktiverar Ändringsövervakning kommer den anslutna lokala lagringen, t.ex. lagring från filserverns nätverksdelning, att övervakas och notifiering om filändringar kommer att rapporteras till fjärranslutna klienter. Detta krävs vanligtvis om dina användare ändrar dokument både direkt från den bakre anslutna nätverksdelningen och från klienterna för front-end-klusteråtkomst.
Indexera extern lagring
Den här inställningen indexerar lagringstjänster som lagts till via "Lagringshanteraren". Indexet skrivs till filtabellen i databasen.
Aktivera lagringsrensning av raderad användare
När en användare raderas från systemet tas inte användarens hemkatalog bort omedelbart. I många fall kanske du inte vill radera den alls. Till exempel raderas en användare från klusterservern, men användaren kan fortfarande använda filer och mappar direkt från nätverket.
Bearbeta bakgrundsjobb
Anger om denna specifika nod ska bearbeta bakgrundsjobb.
Aktivera ändringsövervakning för hemkörning
När integration av Active Directory-hemkörning är aktiverad, gör detta att klusterservern kan övervaka ändringar på hemkörningen och meddela fjärrklientagenter att filerna/mapparna har ändrats.
Skicka dagligt skanningsmail
När lagringsskanning är aktiverad skickas ett dagligt skanningsmail till klusteradministratören om skanningsresultatet.
Klusterwebbnoder
Obs
För en liten distribution är det inte nödvändigt att ha webbnoder. Du kan gå direkt till arbetsnoder, eftersom arbetsnoder också är webbnoder som standard.
Tjänsterna för kontohantering, inloggning och lastbalansering installeras på denna fysiska (eller virtuella) maskin. Beroende på belastningen kan du behöva 1 till N sådana noder. Vanligtvis rekommenderar vi att använda 10+ arbetsnoder för varje webbfrontnod. För små distributioner kan du utelämna webbfrontnoder och kombinera dem med arbetsnoder. Allt installationsarbete är detsamma. Om du inte behöver webbfrontnod behöver du inte tilldela dem i klusterhanteraren.
Exempel:
ACME Corporation distribuerar två webbfrontnoder node1.acme.com och node2.acme.com. Varje nod kör en kopia av klusterservern ansluten till samma SQL-databas.
ACME Corporation förvärvar ett domännamn (DNS) av cloud.acme.com, som är lastbalanserat till node1.acme.com och node2.acme.com.
När användare pekar sina webbläsare till https://cloud.acme.com, dirigeras de till inloggningssidan för en av noderna.
Obs
NOT 1: Om du har tillgång till hårdvarulastbalansering behöver du inte använda webbnoder alls.NOT 2: Windows 2012/R2 kommer med nätverkslastbalansering (NLB). Om du använder NLB behöver du inte webbnoder alls.
Om du har en befintlig lastbalanserare kan du i princip utelämna webbnoderna.
Zoner
Konceptet med en zon är att ansluta dina arbetsnoder till lagringsplatsen. När du tänker på zoner kommer du först att tänka på lagringsplatsen.
Till exempel har jag lagring i LA, så jag har en LA-zon. Jag har också lagring i NY, så jag har en NY-zon.
Du kan också ha arbetsnoder från olika zoner och tilldela användare till en specifik zon. Om användarens hemkatalog är från LA-zonen måste användaren tilldelas till LA-zonen.
Klientversioner
Windows-klient
För Windows-klient, Mac-klient och Windows Server-agent finns det en automatisk klientuppdateringsfunktion. Varje uppgraderingspaket innehåller de uppdaterade klienterna. Genom att klicka på Publicera-knappen kan det nyare paketet publiceras till klienterna. Varje ny Cluster Server-uppgradering inkluderar den nyare Windows-klienten, Windows Server Agent och Mac-klienten. Klusteranvändare kan få klienterna som ingår i Cluster Server via manuell nedladdning. Dock uppgraderas inte befintliga användares klienter automatiskt förrän de nyare klientpaketen publiceras.
Daglig uppgraderingsgräns
Detta är en inställning per arbetsnod. Till exempel, om du har 2 arbetsnoder och ställer in den dagliga uppgraderingsgränsen till 100, kommer maximalt 200 klienter att uppgraderas per dag.
Tillämpa på användare
Detta alternativ används vanligtvis för teständamål innan klienten publiceras.
Tillämpa inte på användare
Detta alternativ används vanligtvis för testning innan klienten publiceras och för att exkludera vissa användare.
Obs
Windows-klienten där ute har en process som körs som en Windows-tjänst i bakgrunden. Tjänsten kontrollerar med regelbundna intervaller på cirka 1-2 timmar om en nyare uppgradering finns tillgänglig. När ett nyare klientpaket publiceras och upptäcks, laddas det nyare paketet ned. Dock, om klienten fortfarande är aktivt igång, kommer inte ersättningen och uppgraderingen att ske förrän klientapplikationen stoppas och startas om. Detta sker vanligtvis när användaren loggar ut från Windows eller startar om sin dator.Om Windows-klientprogramvaran är aktivt igång, kan ett meddelande visas i systemfältet som frågar användaren om de vill starta om klientprogramvaran och få den nyare versionen.
När en klient publiceras för automatisk klientuppgradering kan du använda Avpublicera för att stoppa den automatiska klientuppgraderingen.
Server Agent
Windows Server Agent kan publiceras separat för automatisk uppgradering.
Mac-klient
Mac-klienten kan publiceras separat för automatisk uppgradering.
Administratörer
Alternativet "Administratörer" tillåter en Triofox-administratör att ändra klusteradministratörens standard-e-postadress, återställa lösenordet och lägga till ytterligare administratörer.
Klusterbranding
Du kan komma åt klusterbrandingen under Systeminfo.
I Klusterbranding kan du ändra logotypen, bitmapparna och annan branding-relaterad information. Det finns två typer av brandingstöd. Det ena är den inbyggda självbetjäningsbrandingen, som helt styrs av inställningarna för "Klusterbranding" i "Systeminfo". Den andra är den fullständiga brandingtjänsten. Båda är beroende av "Klusterbranding" för att ändra webbportalens utseende.
Inbyggd branding fungerar med white-label-klienter, som vid första anslutningen till klustret kommer att ladda ner branding-relaterad information och använda denna information. Jämfört med den fullständiga brandingtjänsten, bränner full-branding-klienter in konstverk, logobitmappar och relaterad information i klientbinärerna.
Allmänt
Under fliken Allmänt kan du ange namn och andra inställningar som beskrivs nedan.
Produktnamn
Här anger du vad du vill kalla produkten. Detta är namnet som användarna kommer att se när de loggar in antingen på webbportalen eller klientapplikationerna. För att komma åt brandinginställningarna, klicka på brandingikonen (1), klicka sedan på "REDIGERA" (2) och ändra sedan den inställning du vill ha (3). Glöm inte att spara dina inställningar. Du kan också välja ett färgtema som du vill att dina användare ska se när de loggar in på portalen. Du kan välja ett färgtema som matchar ditt företags färger.
Hemsida URL
Detta är URL:en till din "Hemsida"-sida.
Upphovsrättsmeddelande
Detta är innehållet i ditt "Upphovsrättsmeddelande".
Webportal
Du kan hitta Webportal avsnittet under Klusterprofilering.
Obs
I tidigare byggen fungerade ikonerna bäst när ikonfilerna var på samma server och ikonerna refererades med en relativ länk.Till exempel kan du skapa en undermapp under installationsmappen för klusterservern, såsom root/imagetest mappen. Dimensionerna för alla ikoner för varje inställning i webportalen bör matcha det som visas för varje inställning. Profileringen av ikonerna och bilderna kräver att ikonerna och bilderna har samma bredd/höjd som specificerat eller samma bildförhållande om upplösningen är högre.
I senare byggen är de använda ikonerna vad-du-ser-är-vad-du-får och du kan ladda upp dessa ikonuppsättningar.
Applikationsikon
I avsnittet Webportal i klusterprofileringen kan du ändra applikationsikonen. Detta är bilden som visas bredvid produktnamnet i webportalen.
Enhetsikon
Detta är ikonen som används för Triofox-enheten. Till exempel i trädvyn av webportalen.
Logotyp URL & Inloggningssida Vänster Bild
Följ samma steg för profilinställningar för "Inloggningsbakgrundsbild", "Fil Delningsstämpelikon", "IOS-klientapp-ID", "Inloggningssida Not", "Ändra lösenord URL", "Handledningssida URL".
Klientnedladdning
Du kan hitta Klientnedladdning avsnittet under Klusterprofilering. Du kan också välja att inte visa nedladdningslänken för vissa klienter.
Nedladdningslänkar för Mobila Klienter
När du har märkt din egen iOS-klient och/eller Android-klient kan du peka nedladdningslänken till din egen AppStore och Google Play.
Windows-klient
Du kan hitta Windows-klient avsnittet under Klusterprofilering.
Här kan du ange URL:erna för applikationsikonen och enhetsikonen. Du kan också ange ditt företagsnamn under "Tillverkarnamn" tillsammans med e-posten för "Kontaktinfo". Du har också möjligheten att skapa din egen märkta MSI Windows-klient här. Du kan också använda ditt eget kodsigneringscertifikat för att digitalt signera MSI-paketet. Fördelen med att skapa ditt eget MSI-klientpaket är att när användare laddar ner och installerar Windows-klienten du tillhandahåller, kommer de att se ditt företagsnamn tillsammans med din märkning under klientinstallationen.
Windows-klienten stöder flera språk. Vissa språkpaket ingår och levereras med Triofox. Om du vill köra Windows-klienten under ett annat språk kan du ställa in användargränssnittsspråket där.
Efter att ha klickat på "Redigera"-knappen för att redigera märkningsinformationen för Windows-klienten kan du ange EULA (Slutanvändarlicensavtal) och Kodsigneringscertifikat.
EULA
Inmatningen är i ett RTF-filformat.
Kodsigneringscertifikat
Du kan skaffa ett kodsigneringscertifikat från din kodsigneringscertifikatleverantör. De flesta SSL-leverantörer erbjuder också kodsigneringscertifikat. Se till att du använder SHA 256 (SHA2) som hashalgoritm för ditt digitala signeringscertifikat.
Om ditt Kodsigneringscertifikat redan är installerat kan du också använda alternativet - Signera med cert i certifikatbutiken.
MAC-klient
Du kan konfigurera MAC-klienten och MAC-klientens installationspaketmärkning här.
Klientmärkning
E-postmeddelanden
Det finns många ställen i Klusterhanteraren där användare behöver kontaktas via e-post. Så fliken E-postmeddelanden används för att ställa in e-postmallarna som används för att kontakta användare via e-post.
Välkomst-e-post för Ny Teamanvändare
Teammedlemmen är en vanlig användare i en kluster. Detta är e-postmallen som skickas till användaren när användarkontot skapas.
Välkomstmail för ny gästanvändare
En gästanvändare är en vanlig användare i en hyresgäst som inte har en hemkatalog kopplad till sig. Därför kan gästanvändaren endast arbeta med filer och mappar som delas av andra vanliga användare. Detta är e-postmallen som skickas till gästanvändaren när gästanvändarens konto har förberetts.
E-post för delning av fil/mapp
Detta är e-posten som skickas till en användare när användaren är på väg att ta emot delningar av filer/mappar.
Begär en fil
Detta är e-posten som skickas till en användare när användaren är på väg att få en inbjudan att ladda upp en fil.
Meddela extern användare att delad fil ändrats
När en delad fil/mapp har ändrats skickas detta e-postmeddelande till användaren som tar emot de delade filerna/mapparna.
Admin återställer användarens lösenord via e-post
Detta är e-postmeddelandet som skickas till en användare när deras lösenord återställs.
Användare återställer lösenord via e-post
Detta är e-postmeddelandet som skickas till en användare när användaren återställer lösenordet för sig själv.
Ny inloggningsaktivitet via e-post
Detta är e-postaviseringen som skickas till användaren när användaren loggar in från en specifik maskin.
Inställningar
Detta är där svarsadressen för e-post ställs in. Normalt kommer e-postmeddelandet att skickas med den SMTP-tjänst som är inställd. Men om svarsadressen är annorlunda kan du ställa in den här.
Klusterinställningar
Klusterinställningar
Dölj inloggningsfelmeddelande
Om detta alternativ är aktiverat kommer meddelandet "Inloggning misslyckades" att ersättas av ett mycket generiskt "Inloggning misslyckades"-meddelande. Om alternativet inte är aktiverat kan ett mer meningsfullt inloggningsfel utfärdas, såsom användare-hittades-inte, autentiseringsfel och så vidare. Detta är en säkerhetsfunktion om du inte vill avslöja för mycket information så att hackare kan gissa anledningen till den misslyckade autentiseringen.
Dölj byggnummer från inloggningssidan
Detta kontrollerar byggnumret på inloggningssidan för webbportalen.
Dölj supportknappen
Detta döljer den flytande supportikonen.
Dölj "Glömt ditt lösenord"-länken på inloggning
Detta alternativ används oftast när Active Directory-integration är aktiverad. Användaren behöver då glömma och ändra sitt lösenord på det normala Active Directory-sättet och inte på det sätt som Triofox tillhandahåller. I detta fall rekommenderas det att dölja "Glömt ditt lösenord"-länken.
Försök inte igen när inloggning misslyckas
Detta alternativ används ofta när Active Directory-användaren har en låg felräkning på låspolicy. Om användarens lösenord är felaktigt kan några försök låsa användarens Active Directory-konto. Återförsöksfunktionen kan användas när det inte finns någon Active Directory-spärr eller när antalet spärrar är högt.
Visa "rensning av lagringsalternativ" när du raderar användare
Som standard när en användare raderas, rörs inte användarens hemkatalogs lagringsinnehåll för senare användning eller granskning. Om det önskas att radera användarens innehåll när användaren raderas, kan detta visa rensningsalternativet.
Skicka inte e-postavisering till användare när raderat innehåll rensas
När användaren raderar filer raderas de inte faktiskt omedelbart. Rensningen är asynkron och schemalagd för en senare tidpunkt. Denna inställning kontrollerar aviseringen.
Skicka inte e-postavisering till administratören när raderat innehåll rensas
När användaren raderar filer raderas de inte faktiskt omedelbart. Rensningen är asynkron och schemalagd för en senare tidpunkt. Denna inställning kontrollerar aviseringen till administratören.
Hämta avatar från tredjepartstjänst (dvs. Google)
Detta är en användbarhetsfunktion som tillåter användarens bild att hämtas från Google.
Dölj filändelsen i webbfilbläddraren
Denna inställning döljer filändelsen.
Inaktivera Windows-klientens automatiska inloggning
Detta är en säkerhetsfunktion. Resultatet är att varje gång Windows-klienten stängs och användaren försöker logga in nästa gång, kommer den inte ihåg inloggnings-token och användaren måste ange sina inloggningsuppgifter igen för att logga in.
Tillåt taggning av personuppgifter
Anslut lokal mapp med versionshanterad mapp på plats
När du synkroniserar mappar från en fjärr-PC/Mac till Triofox, kommer användningen av versionshanterad mapp på plats att göra att mappen behåller samma mappstruktur som den mapp som laddas upp. Annars hanterar Triofox mappinnehållet på serversidan på sitt eget sätt.
Tillåt endast åtkomst till prestandainformation från lokal värd
Prestandadata kan endast nås från http://localhost och inte från en extern URL.
Prestanda och Begränsning
Visa inte filikonförhandsvisning om filstorleken är större än (KB, 0-Ingen ikonförhandsvisning)
Detta används för att styra skapandet av ikonvy-miniatyrbilder i fil- och mappvyn i webbläsaren. Generering av miniatyrbilder tar CPU-kraft från klusterservern. För stora filer kan generering av miniatyrbilder påverka systemets prestanda. Därför rekommenderas det att begränsa funktionen till en viss bildstorlek.
Klusterövergripande uppladdningsbandbreddsbegränsning (Per Worker Node, KB/sek, 0-Ingen begränsning)
Detta begränsar uppladdningsbandbredden.
Klusterövergripande nedladdningsbandbreddsbegränsning (Per Worker Node, KB/sek)
Detta begränsar nedladdningsbandbredden.
Storleksbegränsning för nedladdning av mapp (MB, 0-ingen begränsning)
Detta är för att förhindra att en användare laddar ner en mycket stor mapp och förbrukar alla resurser på klusterservern.
Timeouts och Begränsningar
Språk
Detta avsnitt ställer in webbportalens språk och klientapplikationens språk för Windows-klienten. Vi har automatiserat översättningen och tillhandahåller resursfiler som du kan använda för att lokalisera webbportalen och klienterna på det språk du väljer.
Ändringslogg
Behåll filändringsloggen i n dagar
Detta är en klusterövergripande bevarandepolicy för filändringsloggen.
Filändringsloggen finns i SQL-databasen. För distributioner som använder SQL Express finns det en storleksbegränsning för databasen. I distributionsguiden finns ett alternativ för att dela upp filändringsloggen i en MySQL-databas eller i en annan SQL-databas. Detta alternativ används vanligtvis för att hålla SQL-databasens storlek liten.
Obs
Efter att klusterservern har varit igång i produktionsläge ett tag rekommenderar vi att du kontrollerar filändringslogg-databastabellen och filindex-tabellen för att se hur stora dessa tabeller är.
E-postadress för att ta emot meddelanden från Cloud Monitor
Då och då kan tjänsten Cluster Monitor skicka ett e-postmeddelande om status och varningar.
Loggning av DB-anslutningssträng
Detta är för att dela upp filändringsloggen, enhetstabellen, filindex-tabellen och revisionsspårningstabellen från huvuddatabasen till en sekundär databas. Den sekundära databasen kan vara en Microsoft SQL Server eller en MySQL Community Server.
Klusterserverdatabasen är uppdelad i en kärndel och en loggningsdel. Kärndelen kan lagra DB-anslutningssträngen som ansluter till den sekundära databasen. Denna inställning brukade vara i web.config-filen.
Applikationshanterare
Du kan också konfigurera webbappar under fliken "Applikationshanterare" i klusterinställningarna. Detta gör det möjligt för användare att redigera dokument med webbapparna. Apparna här gäller endast redigering baserad på webbportalen.
När en applikation är aktiverad kan du se kontextmenyalternativet i den webbaserade fil- och mapphanteringsvyn.
Språk
Under "Språk" kan du ställa in det språk du föredrar.
Antivirus
Under "Antivirus" kan du aktivera ditt eget antivirus.